Проблеми з харчуванням знайомі багатьом працівникам офісів. Вранці не вдається повноцінно поснідати, і ви на ходу випиваєте чашку кави. Денний дедлайн не дозволяє повноцінно пообідати: на це або немає часу, або забули взяти з дому ланч. Протягом робочого дня ви встигаєте перехопити кілька чашок кави і безліч печива. А от увечері нарешті з’являється можливість розслабитися і дозволити собі поїсти неспішно, але ви такі голодні, що машинально закидаєте в себе пару страв, не встигнувши усвідомити їх смак. Знайома картина?
Як результат, стрес, нерегулярне харчування, переїдання після роботи, малорухливий спосіб життя призводять до захворювань шлунково-кишкового тракту, проблем з травленням, зайвої ваги. Як цього уникнути і почати харчуватися повноцінно на роботі? Про це наша стаття.
Як вирішувати проблему харчування в умовах офісу?
Якщо у вас немає часу на сніданок, обід і вечерю, це говорить про те, що ви недостатньо піклуєтеся про себе. Швидше за все, це проявляється не тільки в їжі. Можливо, ви мало спите, недостатньо відпочиваєте, живете з відчуттям нестачі часу і відчуваєте, що цей життєвий ритм – не ваш вибір. Тобто відносини з їжею — це помітний прояв якоїсь більш глобальної внутрішньої проблеми.
Чудово вже те, що ви це усвідомили. Що ж далі? Почати з малого — контролювати і планувати своє харчування.
Планування харчування — звучить відмінно, але сказати набагато простіше, ніж реалізувати. Під час обіду в їдальні немає часу вибирати щось оригінальне, а після роботи немає сил, щоб готувати щось витончено-правильне, простіше закинути в себе щось швидке і ситне, адже на їжу часто зовсім не хочеться витрачати час.
Насправді, це не складно і не потребує багато часу. А ось те, що ви отримаєте як результат турботи про себе, є безцінним: хороше самопочуття, прекрасну працездатність, комфортне травлення і багато іншого.